Hleny ve stolici

Dobrý den, je mi 27 let, před 15 dny jsem začala brát ATB Augmentin na zánět v krku, těsně před dobráním léků jsem dostala průjem a měla jsem dva dny zvýšenou teplotu. Po 4 dnech průjmy ustoupily. Nyní je stolice normální konzistence, ale ve stolici zůstal hlen. Praktický lékař mě odeslal na bakteriologické vyšetření, ve kterém se nic nenašlo. Dřív jsem žádnými potížemi netrpěla,ani teď mimo ten hlen mi nic není, nemám žádné bolesti ani teplotu. Musím napsat i to, že po porodu trpím hemoroidy (ale nedělají mi žádné potíže). Chtěla jsem se zeptat, zda nemůže průjem a následně hleny ve stolici být třeba alergickou reakcí na ATB? Momentálně beru i kapky Hylak a a probiotika ActiLac, taky mi bylo doporučeno brát k tomu i smectu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, může to být důsledkem braní antibiotik - nejde však o alergii, ale skutečnost, že antibiotika nezničí jen bakterie, které způsobují nemoc, ale i tzv. bakterie prospěšné tělu / ve střevě, v pochvě a podobně.../. Užívejte ted tedy doporučenou terapii a ještě si přikupte v lékárně doplněk tzv. probiotika a ptejte se na co nejvyšší počet bakteriíí v objemu, závidí na tom účinnost!!!! Příště již při začátku braní antibiotik vždy berte k nim uvedená probiotika z lékárny. Pokud se vaše současné potíže nezastaví cca po14dnech uvedené terapie, měla byste absolvovat podrobnější vyšetření na gastroenterologii. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: