Hlezno

Mám problém s kotníkem na pravém chodidle, když jsem hrál před 2 roky fotbal, tak jsem si ho podvrtnul, nebo nevím jak to nazvat, v tomhle se moc nevyznám. K doktoru jsem s tím nešel protože mi připadalo trapné s něčím takovým chodit k doktoru, chladil jsem chodidlo jen ledovým obkladem a po týdnu jsem to přestal cítit, mohl jsem běhat, došlapovat plnou vahou, ale stále jsem cítil takovou nestabilitu v chodidle oproti chodidla na druhé (zdravé noze) a takovou "lehkost" To trvalo celý půl rok, než se mi to stalo znova, a zase se průběh úplně stejně opakoval, až do tý doby (do teďka) co se mi to už stalo po páté. Stále na té samé (pravé) noze. Když se mi to stane, prvních pár dnů cítím lehčí bolest (když s chodidlem zahýbám do stran) nejen v okolo hlezenního kloubu, ale také při nártu a při achilovce.

Odpověď odborníka:

Nyní nelze čekat, musíte navštívit ortopeda, což jste měl udělat již dávno. Po opakovaných podvrtnutích a neléčených dochází k poškozování kloubního pouzdra, následná nestabilita kloubu, dále lidově řečeno k "ošoupávání" vnitřních struktur kloubu a může dojít k trvalým následkům, které sice ve vašem věku nepocítíte hned, ale ve středním věku se ozvou, začne artrosa. Noste kvalitní pevné boty a "utíkejte" co nejdřív na vyšetření. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: