Hlezno

Upřesňuji dotaz. M 70.87 Entesopathia reg.mall.int. Bursopathia retrocal.l dx. Takovou diagnozu mi stanovil ortoped, poté jsem šla na ultrazvuk, kdy mi paní doktorka napsala tekutina u kosti-asi zánět. Poté jsem absolvovala magnety, kde se zdálo mírné zlepšení, ale po ukončení je bolest stejná. Je to po podvrtnutí před rokem, kdy jsem to neřešila, nebylo to nijak drastické, bolest se občas objevovala, pak jsem znovu špatně šlápla a od té doby jsem to začala řešit-březen 13. Obstřiky, tři série rehabilitací, ale stále žádné zlepšení. Chodit mohu normálně, ale při jakékoliv větší námaze nebo ohybu nohy do strany či chůzi po nerovném terénu hlezno bolí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Doporučoval bych upřesnit diagnozu nejen ortopedickým vyšetřením, ale i provedením rtg snímku pokud nebyl proveden a podle rtg snímku případně provést ještě CT vyšetření hlezna nebo podle uvážení ortopeda magnetickou rezonanci hlezna. Podle výsledku se ukáže možnost nebo nutnost artroskopického vyšetření a ošetření hlezna Výsledek, ale může být změněn právě podle výsledků těchto vyšetření do konservativní léčby medikací a pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci Případné artroskopii hlezna provádějí jen některá ortopedická pracoviště. Vykorespondujte si ošetření na ambulanci ortopedické kliniky v Hradci Králové pokud vyšetření v místě vaše požadavky nemůže splnit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: