Hltan

Dobře Paní doktorko za 10 dní mam jit s krkem na kontrolu muj obv. lekař se na muj dotaz ohledně karc. hltanu pousmál udajně přiznak kar. hltanu je hlavně stížené polykaní . Jen se se Vás chtěl zeptat jestli si nemam vyžadat přimou laryngoskopii , protože udajně pří nepřime nejde vidět cely hltan . Jinak hrtan mam v pořadku .Zatím problem nebo spíše zanět lečím 4 dny třeba to poleví . Možná se zbytečně plaším , hlavně kvuli tomu že jsem kuřák , co tyka alkoholu jsem ab. anstinent . Nejvíce mne asi znervoznuje že se o tom karcinomu píše že je lehce zaměnitelny při diagnostice pravě s granulací nebo ostruvky , že jsem měl i krev v hlenu a sem tam mam aji bodavé pichaní v krku ktere mi stříli do praveho ucha ani nemluvě myslíte že si mam tu přimou laryngoskopii vyžádat? Nebo to mám nechat tak děkuji .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejste ve věku, kdy se rakovina hltanu vyskytuje. Typ vyšetřovací metody bych nechala na lékařích, na vás pak je zanechat kuřáckého návyku.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Paradentóza
Články: Paradentóza
Paradentóza nebo...
Články: "Těžké" a "lehké" alergeny aneb Na hmotnosti záleží
Lehké alergeny nezískaly...
Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Články: Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Pokud trpíte Bechtěrevovou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ze života klíštěte
Články: Ze života klíštěte
Klíště, které nás ohrožuje...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: