Hluboká žilní tromboza

Dobrý den přeji. Byla mi diagnostikovaná hluboká žilní trombóza levého lýtka. Předepsán lék xarelto 15 mg dvakrát denně, poté xarelto 20mg jeden krát denně. V zaměstnání celých 8 hodin stojím u stroje, bez možnosti se posadit. Je v tom nějaké riziko? Jak velké? Mám raději změnit zaměstnání popř. odejít do předčasného důchodu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, co byl vyvolávací moment hluboké žilní trombózy, např. úraz, dlouhá cesta atd. Postávání u stroje pro hlubokou žílní trombózu není rizikové. Bude dobré se poradit s praktickým lékařem, jaký by byl vhodný postup.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: