Hluboké lebeční švy, syn 3 měsíce

Dobrý den, včera jsem byla v poradně - na kontrole ve třech měsících syna. Přibližně v jeho 4 týdnech jsem si všimla, že má vzadu na hlavě hlubší lebeční švy, ale jelikož jsem pravidelně chodila do poradny a mé okolí mi říkalo, že je to normální, protože syn leží stále jen na zádech a má sploštělou hlavičku, nijak zvlášť jsem to neřešila. Včera mi to ale nedalo a potom, co mu lékař vyšetřil hlavu (prohmatával jen okolí spánků - tak, jako při každé kontrole), poprosila jsem ho, aby se mu na ty švy vzadu na hlavě podíval. Prohlásil, že se za celou svou praxi s ničím takovým ještě nesetkal a objednal nás na vyšetření na neurologii. Samozřejmě a logicky mě tím vyplašil :o( Snažím se syna polohovat, o okolí začal projevovat aktivní zájem teprve asi před týdnem, takže i sám neustále hlavou vrtí ze strany na stranu.. Ale nevím, jestli to může pomoci a co vlastně takové jakoby vpáčené lebeční švy mohou způsobit. Hlavička mu roste normálně, obvod má 41cm. Lékař na žádanku na neurologii napsal: Oploštělé záhlaví s propadem lambdoid. švů. Moc děkuji za odpověď a snad i za uklidnění.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lenko, oploštělé záhlaví je u většiny dětí způsobeno tlakem hlavičky při douhodobější poloze vleže na zádech a je tedy opravdu vhodné miminko polohovat. S vpáčeným lebečními švy jsem se zatím také nesetkala, ale pravděpodobné, že se jedná pouze o kosmetickou záležitost.Doufám, že Vás má odpověď alespoň trochu uklidní.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x