Hluchota

Dobrý den,mám dlouhodobé problémy s hluchotou levého ucha.Od 15 let jsem začala registrovat,že nelyším na L, ucho,ale nijak se toto neřešilo,Celý život jsem prodělávala záněty,prošla jsem několikrát audio vyšetření,Mám perforaci bubínku asi 15 let,ale ta nemá vliv na hluchotu.V roce 1986 jsem byla na vyšetření na foniatrii v Ostravě-Porubě,-rentgenu a tam zjistili,že nemám vyvinutou některou část ve středouší,nevím již ted kterou. Toto vyšetření mi provedli bez doporučení lékaře,protože jsem tehdy s dcerou jezdila na vyšetření na foniatrii s problémem sluchu. a nemám o tom žádný záznam.Od ledna tohoto roku nosím sluchadlo na pravém uchu.Dnes jsem byla na ušním v Praze 2-ul.Kateřinská.Tam mi paní doktorka vystavila žádanku na vyšetření Orl do FN Karlovo náměstí,s tím,že by možná byla vhodná operace bubínku.Bráním se tomu,jelikož tu hluchotu jsem zjistila v dětském věku,rodiče s tím nic nedělali, a v té době jsem ještě měla bubínek v pořádku.Audiometrické vyšetření nemúže být dostačující na skutečnou ztrátu sluchu.Byla jsem registrována na ORL v Kopřivnici do roku 2005,kde mi dělali také pár audiometr.vyšetření,jinak nic,a že se mám smířit s tím,že ztrácím sluch.Sluch na levém uchu,který jsem neměla.Rezignovala jsem.Děkuji za jakoukoliv odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych znovu kontrolu na ORL a také zvážení případného chirurugického řešení. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: