Hmatná rezistence v třísle

Chtěl jsem se zeptat mám v právěm třísle bulku asi 1 cm a do šířky tak 0,3 cm všude jsem četl že by to mohla být uzlin ale také tuková bulka nebo kýla. Ale když si toho vubec nevšímám tak o tom ani nevím. Proto by mě zajímalo kdyby to mělo být něco važnějšího asi by mě to bolelo nebo by se mi to po čase něják ozvalo že? A kdyby to byla uzlina musí to znamenat něco važného? Nebo to muže být tim že j mi 21 a sem sporotvec tak třeba z námahy něco a niv co by znamenalo vážný problém. Nechci být zbytečně ve stresu tak předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Mohlo by se opravdu jednat buď o tříselnou kýlu ev. zvětšenou lymfatickou uzlinu. Kýla by se měla vyklenovat při zvýšení nitrobřišního tlaku ( zatlačení na stolici). V případě ojediněle zvětšené lymfatické uzliny se nemusí o nic jednat. Doporučila bych vám vyšetření u vašeho PL a ultrazvukem na pravé tříslo k přesnější diagnostice. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: