Hnědavý výtok mimo menstruaci

Dobrý den, včera jsem začala mít hnědavý výtok. Trvá zatím druhý den a pobolívá mě podbříšek. \menstruaci jsem měla před 10ti dny. Beru HA Mirelle ( už rok) a před včerejškem jsem si zapomněla vzít tabletku včas a vzala si ji až po 12hod., ale v letáčku HA je psáno, že to nevadí a jsem dále chráněna. Chci se zeptat, o co může jít? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hnědavý výtok může být příznakem zánětu, pokud je spojen s nepříjemnými pocity, jako je pálení, svědění apod. Pravděpodobněji však je v tomto případě příčinou nepravidelné užívání antikoncepce. Raději si ještě jednou zkontrolujte v příbalovém letáku instrukce, protože pro chyby v užívání hormonální antikoncepce platí : CHYBY V UŽÍVÁNÍ ANTIKONCEPCE I. (hormonální perorální) Doporučení při vynechání jedné tablety: DO 12 HODIN Okamžitě užít vynechanou tabletu a další tabletu v obvyklou dobu. Antikoncepční účinnost zachována. NAD 12 HODIN v 1. týdnu užívání: užít okamžitě vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, po dobu 7 dnů není zajištěna úplná antikoncepční ochrana, proto pojistit další antikoncepční metodou v 2. a 3. týdnu užívání: okamžitě užít vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, účinnost zachována Doporučení při vynechání více tablet: Pokračovat v užívání. Očekávat špinění. Po celý cyklus nespoléhat na antikoncepční účinnost.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x