Hnědý výtok

Dobrý den, ráda bych se zeptala, o co se jedná v mém případě, jelikož ke gynekologovi půjdu až za týden (dříve to bohužel nejde). Beru od 17ti let antikoncepci (Minisiston), nyní mi je 24 let. V posledních dvou měsících jsem vynechala týdenní pauzu (tzn. brala jsem 2 platíčka rovnou za sebou). Dělala jsem to již několikrát a nikdy nebyl žádný problém, proto nevím, zda to s mým problémem vůbec souvisí. Najednou se mi udělal hnědý výtok, který nezapáchá, ani mě nic nesvědí, nepálí. Občas je vodový, ale většinou tmavě hnědý a jsou to jakoby "cucky". Tak jsem se rozhodla raději vynechat antikoncepci, aby se mi spustila normální menstruace. Jenže ta nepřišla v takové intenzitě jako obvykle (nebolelo mě vůbec jako obvykle břicho a byla jen slabá). A nyní když již 3 dny zase beru antikoncepci tak se mi zase ten hnědý výtok objevil. Co by to mohlo být? A jak bude postupovat vyšetření u mé gynekoložky? Dále, když už Vám píšu, tak bych se chtěla zeptat, zda nějak s antikoncepcí nesouvisí, že mě poslední čtvrt rok dost bolí lýtka, někdy mám jakoby těžké nohy a hodně se mi na nich dělají modřiny (to dříve jsem se mohla pomlátit a nikdy jsem žádný neměla). Co mám dělat? Jak postupovat? Děkuji moc za rady. S pozdravem Majka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Majko! Co se výtoku týče, podle popisu není pravděpodobné, že by se jednalo o bakteriální zánět. Spíše půjde o špinění z narušeného cyklu. Doporučuji kontrolu gynekologem. Na dálku se k tomu nenchci podrobněji vyjadřovat, promiňte mi to... Bolesti lýtek, těžké nohy a modřiny na dálku také nedokáži řešit. Určitá souvislost s HAK tam být může, ale to je k posouzení lékařem, který Vás vyšetří, vyzpovídá... Moc jsem Vám tedy nepomohl. Má rada zní : vyhledejte lékaře "fyzicky", nikoli jen na dálku, virtuálně.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: