Hnědý výtok 3-4 před dobráním platíčka

Dobrý den, již několikátý měsíc mám pravidelně 3-4 dny před dobráním platíčka slabý hnědý výtok, trvající 1, který následně odezní a menstruace se dostaví cca 5 dní poté. Užívám HA. Může to být způsobené HA? popř. čím jiným?Může nějak souviset bolest prsou cca týden před zač. menstruace s HA? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popřemýšlejte, zda antikoncepci užíváte pravidelně a bez zapomínání. Nepravidelnosti v užívání mohou stát jak za špiněním tak za tím, že trpíte bolestivostí prsů před menstruací. Pokud je užívání bez chyb, zkuste jiný přípravek hormonální antikoncepce, ideálně s drospirenonem, o tom se však poraďte se svým gynekologem. Příčinou špinění mohou být také jiné příčiny, jako např. zánětlivé či dysplatické. Ty budou vyloučeny také při kontrole lékařem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x