Hnědý výtok

Dobrý den, prosím o radu. Měla jsem hnědý výtok (hnědé kousky po utření) hned jsem šla na gynekologii kde jsem dostala Macmiror čípky a že kultivace je v pořádku. Z čeho to mohlo být? beru antikoncepci mirelle nevynechala jsem žádný prášek, menstruace pravidelná jen jsem v listopadu brala antibiotika (při sexu jsem se ale chránila kondomem). Doktorka mi dělala vnitřní vyšetření a říkala, že o těhotenství určitě nejde. Poznalo by se to jen z vnitřního vyšetření bez ultrazvuku? Mohl tedy být výtok způsoben jen horm. nerovnováhou?děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčina výtoku může být různá, na konkrétní příčinu byste se měla ptát lékaře, který Vás vyšetřuje. K potvrzení či vyloučení gravidity se používá stanovení těhotenského hormonu a ultrazvukové vyšetření. Vyšetřující lékařka vycházela z Vašeho údaje pravidelného užívání antikoncepce a pravidelné menstruace, což samo o sobě vylučuje otěhotnění a také z nálezu těhotensky nezvětšené dělohy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x