Hnědý výtok místo menstruace

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Přesně místo poslední menstruace jsem měla jen tmavě hnědý výtok, bez zápachu, 6 dní jako normální menstruace a nevím co by to mohlo být..? Je mi 18, menstruaci mám 5 let, pořád ji nemám úplně pravidelně (tedy tento výtok přišel přesně po 37 dnech jako poslední menstruace před ním), třeba vloni jednou nepřicházela 3 měsíce, pak jsem šla na vyvolávačku, gynekolog mi řekl, že je to jen hormonální porucha. V září 2013 jsem také poprvé měla kvasinkovou infekci, léčila jsem ji Canesten krémem. Po něm se mi hned ulevilo, ale nemohla jsem to nějak doléčit, použila jsem tedy i vaginální globuli Canesten gyn 1 den. (ke gynekologovi jsem nešla, sestra s tím také měla problémy, tak jsem myslela, že to vyléčím sama) Za nějaký čas bylo vše v pořádku. 7. a 8. 2. 2014 jsme měli s přítelem po dvou letech sex. Po něm se mi svědivý výtok a zduřelá pochva opět vrátilo (tedy cca po půl roce). Použila jsem krém Klotrimazol (myslím, že to bylo 10. 2.). 12.2. mě najednou večer začala strašně bolet hlava, třásla jsem se zimou, měla jsem zvýšenou teplotu a zvětšené uzliny na týle. Další den jsem se zvýšenou teplotou a bolestí hlavy proležela, večer se mi už udělalo lépe, další den ještě hlava pobolívala, ale 15.2. už bylo vše v pořádku a ten den jsem také dostala ten výtok. Pořád jsem čekala, kdy přijde menstruace, ale po šesti dnech výtok zeslábl a přestal, teď už je zase normálně bílý. Dočetla jsem se, že hnědý výtok je při zahnízďování vajíčka. HA neberu, ale s přítelem jsme použili kondom, průběžně jsme ho kontrolovali, aby nesklouzl a navíc těsně před přítelovým vyvrcholením penis z pochvy radši vyndal. Co by tedy ten hnědý výtok mohl znamenat? Mohla by to být nějaká reakce na ten klotrimazol? (ale v to září 2013 už jsem ho myslím párkrát použila a bylo to v pořádku) Mohlo by to nějak souviset s tou bolestí hlavy, teplotou a uzlinami? Normálně takové příznaky před menstruací nemám, ale zase z toho nic jiného (třeba chřipka, nachlazení) kromě toho výtoku nebylo. Trochu se bojím toho těhotenství, ale myslím, že jsme s přítelem vše udělali zodpovědně, takže se nic "přihodit" nemohlo. A když jsme spolu spali před dvěma lety, měla jsem potom také problémy s menstruací (opoždění o 3 měsíce, pak opět vyvolávačka a prý jen hormonální porucha). Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Spíše to bude mít souvislost s nemocí, také může oslabit menstruaci. Udělejte si test na případné těhotenství, pravděpodobně bude nagativní. Pokud se bude situace opakovat, navštivte gynekologa.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: