Hnědý výtok při ha, svědění

Dobry den, za přesně 3 dny mám dobrat poslední tabletku z nově nasazené antikoncepce Foxinette Neo, tabletky tedy uzivam 18 dni. před nasazením této antikoncepce jsem měsíc žádnou antikoncepci nebrala předtim jsem měla jinou... prvních 5 dní brani antikoncepce jsem měla klasickou menstruaci ale poté se dostavil hnědý výtok (tmavý) nezapáchá ale jakoby tam bylo trochu krve a občas to svědí (jen nevím zda svědění nemůže být i z holení žiletkou) ráda bych se Vás tedy zeptala zda mám výtok z nasazení nové antikoncepce nebo zda se jedna o nějakou infekci. v době uziváni antikoncepce jsem měla se svým přítelem pohlavní styk (asi 7. den uzivani HA).. Jeho ale zadne svedení nebo něco nepotkalo...Moc se omlouvám za tak dlouhý dotaz a děkuji za odpověď!!!

Odpověď odborníka:

velmi obtížná otázka. Hormonální antikoncepce vyžaduje vždy určitou dobu (cca 2-3měsíce) na návyk , ale i na odvykání. Z tohoto pohledu je nešťastné, že jste na měsíc vysadila, protože nevíme, zda jde o důsledek vysazení nebo nasazení nové. Navíc neudádíte jakou antikoncepci jste brala dříve. Z Vašeho dotazu jsem vyrozuměl, že potíže, tedy svědění a pálení máte zevně na rodidlech, tedy opravdu spíše jako důsledek holení, nebo i lehké infekce. Toto však pravděpodobně nesouvisí s výtokem. Tmavá krev je natrávená, tedy starší, Objevuje se zpravidla u velmi lehkého krvácení, které neteče hned ven z pochvy, ale až po nahromadění v pochvě, kde se navíc naředí výtokem . S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: