Hnisavá angína

Dobrý den, mám otázku ohledně mé nemoci. V tomto roce hned na začátku ledna sem měl hnisavou angínu a mononukleózu. Asi za měsíc sem se z toho dostal a hned za 14 dnů sem měl znova hnisavou angínu kterou sem zase léčil doma týden. Asi po dalších 14ti dnech sem zase dostal hnisavou angínu a výtěr krku ukázal že mám v krku bacil co se jmenuje Hemofil, ale už sem si nemohl dovolit zůstat další dlouhou dobu doma takže sem to nějak moc neřešil a za 6 dní byla pryč. Dnes už jí má zese... Po čtvrté tenhle rok a už si nevím rady co stím. Na tu první mi dal doktor antibyotika a na další už jenom hlívu ústřičnou kterou jím ještě teď ,a že mám ležet jinak nic. Už nemám náladu a ani trpělivost na to abych se furt léčil a nedělal nic jiného. Mám chronickou hnisavou angínu ? Nebo oslabenou imunitu ? Nebo je to tím počasím ? Prosím poraďte mi.

Odpověď odborníka:

dobry den určitě by bylovhodné počádné vyštčení nejenom výtěru krk, nos,aletake ůaboratorní vyšetření - ASLO, CRP,FW a KO. Angina je způsobena bacilem zvanym streptokkus, haemofilus neni pričinou angin, ten vyvolává záněty prudusek,zapaly plic, zanět středouší... U každěho onemocnění platí, že je ho potřeba řádně vyléčit. Je i pravda,že letos to počasí zdraví moc nepřeje. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: