Hnisavá rýma

Sedmiletý syn má již druhý měsíc intenzivní žlutozelenou rýmu. Po dvou týdnech rýmy na ORL zjistili zánět čelistních dutim, dostal atb. Cefzil, s tím, že se můžou dutiny čistit i měsíc. Úleva výraznější nebyla. Syn je alergik na prach, plísně, roztoče, užívá Aerius tbl, Awamys do nosu, proplachujeme 2x denně slanou vodou pomocí konvičky. ve výtěru z nosu a krku nemá žádný nález - nevím, co víc bych mohla dělat. Rýma jde ven, bolesti nemá, ale je zahleněný a pořád smrká a huhňá. Dalším atb. bych se ráda vyhnula. Poraďte prosím. Děkuji-

Odpověď odborníka:

Doporučila bych Vám znovu navštívit ORL, aby se zhodnotil lokální nález, případně lze rýmu léčit lokálními antibiotiky v kapkách. Celková antibiotika jsou skutečně asi zbytečná, pokud syn nemá teploty a jiné celkové projevy. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hnisavá rýma | Od: Danuška | 16.2.2017 18:36
Moje dcera má opakovaně zelenožlutou rýmu a doktorka nasadila antibiotika..Pomohou nejlépe?
reagovat
re:Hnisavá rýma | Od: uLékaře.cz | 17.2.2017 14:03
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: