Hnisavé angíny

Dobrý den ,měla bych dotaz,léčím se na vysoký tlak již 3 roky,tento měsíc po vyšetření mám tlak střídavý užívám agen 5.také ale mám často hnisavé angíny,bylo by dobré mandle vytrhnout?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčinná souvislost hypertenze a častých angín nebyla nikdy prokázána. O indikaci tonsilektomie rozhoduje ORL lékař. Kolísavý krevní tlak může mít různé příčiny, neuvádíte krajní hodnoty ani o jaké vyšetření se jednalo, po kterém ke kolísání TK došlo. Pro posouzení stability krevního tlaku doporučují absolvovat 24-hodinovou monitoraci TK. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: