Hodnota tsh

Dobrý den,prosím o radu,2 měsíce mám zdrav.problémy,začaly bolestí hlavy,ta odezněla,ale dostavila se obrovská únava a těžko zvladatelná spavost,dále pocity jákehosi ustrnutí v oblasti krční páteře a mezi lopatkami,zalapání po dechu,podlomení kolen,po chvilce odezní,častěji při emočních výkyvech.v noci se mi však poslední dobou spí špatně,budím se,mám noční můry.RTG plic,krční páteře,CT mozku,běžné krev.testy v normě,pouze hodnota TSH 0,135,ostatní hodnoty žlázy v normě,sono také.Na endokrinologii mě nepřijali, že je to ještě v normě,obvodní lékařka však poté diagnozu uzavřela jako zvýšenou funkci štít. žlázy a nasadila thyrozol,beru ho 2 týdny,za 2 týdny mám přijít na krev.Zdá se mi,zda nasazení léku nebylo předčasné,nemohly by mi spíše uškodit?Navíc ani příznaky se mi nezdají,co mám potíže spíše přibírám na váze.Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnota TSH je hraniční a opravdu nemusí znamenat hned zvýšenou funkci štítné žlázy. Já bych s Thyrozolem určitě počkala, v první řadě bych vyšetření TSH, ft4 a protilátek proti štítné žláze zopakovala. Držím palce, at jste brzy fit.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
... | Od: Lenka | 6.1.2016 16:20
Dobrý den,jsem na začátku těhotenství a mám štítnou žlázu,ale vůbec netušim kterou..:) beru euthyrox 50 ... Tsh mám 2.36.. Chci se zeptat kterou štítnou mám jstly hypo nebo hyper..k doktorce jdu až příští týden,a chci si o tom ted něco přečíst na internetu a ještě se chci zeptat jestly to tsh je v pořádku.. Děkuji..
reagovat
re:... | Od: uLékaře.cz | 7.1.2016 14:24
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: