Hodnota tsh 6,273

Dobrý den paní doktorko, dnes mi byly zjištěny v krvi hodnoty TSH 6,273 (horní mez je prý nějakých 4,2 a pro těhotenství optimum 3,7). Mohu se zeptat, zda se jedná už o velmi špatný výsledek nebo je to jen zvýšená hodnota. Je možné, aby špatná funkce štítné žlázy ovlivňovala krevní tlak??? (popřípadě jednou za čas mívám bušení srdce - kolem 120 tepů/minutu a to jsem v klidu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto výsledky již znamenají sníženou funkci štítné žlázy, nicméně je to pořád hodnota jen mírně mimo normu. Špatná funkce štítné žlázy může ovlivňovat krevní tlak, ale při Vašich hodnotách TSH bych to neočekávala. Na druhou stranu, i tyto hodnoty mohou způsobovat bušení srdce. Pokud by se ale tyto epizody bušení srdce opakovaly často, resp se zhoršovaly (zejména po úpravě funkce štítnice), doporučila bych kardiologické vyšetření. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: