Hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn 11let byl na odběrech a má zvýšenou hodnotu ANA 1:80, kromě alergie nemá žádné chronické nebo jiné potíže. Podle paní alergoložky to nic není - při odběru byl asi 10-14dnů po léčbě ATB / měl po sobě dva druhy /. A pak bych se zeptala zda hodnota FENO 64 musí znamenat v době alergie astma - kromě kašle / v období břízy / žádná dušnost, žádný kašel. Jen v odkvětu břízy kašel bez dušnosti. Jen pocit jakoby hlenu v krku.Po sezoně břízy vše ok, běžné virozy, námaha v pohodě. Budu moc ráda za odpověd, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu hodnota ANA /antinukleárních protilátek / mírně zvýšená neznamená žádné onemocnění, tvorba se může navodit předešlým infektem, tak tomu zřejmě bylo i u Vašeho syna. Hodnota FENO 64 je dost zvýšena, opravdu bych se přikláněla k diagnose astamtu - zřejmě pouze sezonního i pouhý kašel, zahlenění může být jediným příznakem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: