Hodnoty anti tpo

Dobrý den paní dokktorko, již sedmým rokem se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy a užívám letrox 100.Nyní mám jít po roce opět na kontrolu včetně krevních testů TSH a fT4. Prosím vás o informaci zda je dobré vyšetřit anti TPO případně anti TGB,jestli je dobré tyto hodnoty sledovat.Dotazuji se hlavně proto, že občas se necítím dobře např. padání vlasů bušení srdce výkyvy nálad aj. Děkuji moc za informace Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko, hodnoty protilátek nemá smysl pravidelně kontrolovat...mají především diagnostikou hodnotu. Jejich zvýšené hladiny sice vedou k poškození štítné žlázy, ale samy o sobě žádné obtíže nevyvolávají. Nebo to zatím alespoň nikdo nepotvrdil :-). Přeji hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Rakovina může postihnout i oči
Články: Rakovina může postihnout i oči
Oko se skládá z mnoha částí...
Zvýšená činnost štítné žlázy – tyreotoxikóza (hypertyreóza)
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: