Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Léčím se se štítnou žlázou od 11 let, na vyšetření jsem byla naposledy začátkem roku a vše bylo v normě. Poslední dobou jsem se necítila dobře (stejně jako loňský rok, kdy mi pomohla až změna dávkování euthyroxu). A protože mám jít na další kontrolu až příští jaro, využila jsem služeb červnového testování štítné žlázy od SynLabu. V doručených výsledcích byly hodnoty v normě (TSH 2,159 mIU/l, T4 volný 16,4 pmol/l). Ráda bych se tedy zeptala, jestli je v pořádku mé dávkování euthyroxu 100 - 6 dní celý prášek a v neděli 1/2 -, když jsem šla na testování bez toho, abych si ráno prášek vzala, a výsledky jsou takhle dobré. Děkuju moc a přeju pěkný den, Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto hodnoty hladin hormonů štítné žlázy jsou opravdu dobré, dávkování Euthyroxu bych neměnila. Pokud se přesto necítíte dobře, zkuste kontaktovat svého praktického lékaře, jestli nenajde jinou příčinu Vašich obtíží. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: