Hodnoty štítné žlazy

Dobry den, do maja som brala posledneho 1,5 roka propycil na hypertyreozu sz. V maji som ho vysadila nakolko boli vysledky v norme. Teraz som v 10tt a gynekolog mi nameral hodnoty S-ft4 17,63 pmol/l (norma), znizene S-TSH 0,216 mIU/l. Mam dost zvysene S-aTG 118,50 kIU/l a S-aTPO 245 kIU/l. Gynekolog ma poslal s vysledkami za svojim endokrinologom, ku ktoremu som objednana. Chcem sa opytat ci vysledky mozu ovplyvnit moju graviditu, ci pripadne hrozi riziko potratu ci poskodenia plodu,resp.ci budem musiet zase zacat brat propycil. Velmi pekne dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

TSH je nižšší i vlivem ,,těhotěnskych´´hormonů, jistě Vám to endokrinolog ještě zkontroluje i sonografii štítnice a pak se rozhodně zda Propycil znova nasadí. Pozitivni protilatky anti TPO můžu byt spojené s vyšším rizikem potratu.

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: