Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme s partnerem otěhotnět. Dříve jsem bez problému třikrát otěhotněla, ale vždy to skončilo potratem, pokaždé z jiného důvodu. Proto má nyní strach z nějakých hodnot, které mi vyšli. Pan doktor mi jen poslal na vyžádání výsledky, ale vůbec se k tomu nevyjádřil. Prosím o radu. Odběr je asi 150 testů, všechny v pořádku. Z toho mi vyšlo toto pozitivní. CMV IgG 138,7 kaU/1, ale hodnota CMV IgM je negativní , dále EBV-VCA IgG je 750 KU/1, ale EBV- VCA IgM je negativní, HSV IgG 1/2 1,799, ale HSV IgM negativní, HSV IgG 2 negativní. a chlamydie trach. IgA 1,882, chlam.trach. IgG 1,064 hraniční. Mám velký strach co to znamená. Vždy když mám v krvi problém, doktor volá a teď nic. Můžete mi prosím hodnoty vysvětlit. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je těžké se vyjádřit, proč jste potratila a proč ted němůžete otěhonět. --------------- Vyjádřím se tedy jen k patologickým odběrům: * CMV je cytomegalovirus, který se projevuje jako mononukleoza. CMV IgG (paměťové protilátky) má spousta lidí pozitivní a značí to, že se s nemocí setkali. IgM (akutní infekční protilátky) bývají negativní, pokud zrovna neprobíhá mononukleoza. * EBV je virus Epstein-.Baarové, který způsobuje mononukleozu. Většina lidí má paměťové protilátky a nikdy mononukleozu neměli. * HSV je herpetický virus způsobující opary. Většina lidí ho má pozitivní. (měla někdy opar) * hraniční chlamydie - neznám normální hodnoty vaší laboratoře, tedy se k tomu nemůžu vyjádřit. ---------------------------------------------------- z mého pohledu hematologa byste měla mít vyšetřeno, zda nemáte zvýšený sklon ke srážlivosti krve (vyšetřuje se po 3. potratu). genetika- mutace f. V Leiden, mutace f. II prothrombin, homocystein, lupus antikoagulans, protilátky ACLA a B2GPI, ev. annexin. (ev. další odběry). (není uvedeno v dotazu, zda byly tyto odběry provedeny). Dříve se doporučovalo v dalším těhotenství (po 2-3 potratech) preventivně v I. trimestru užívat Anopyrin nebo nízkomolekulární heparin. Dnes dle velké nejnovější evropské studie se od toho upouští. Ale osobně mám s těmito léky v I.trimestru u potrácejících pacientek dobrou zkušenost. Přeji úspěch v otěhotnění a úspěch v donošení. s pozdravem MUDr. Veronika Kaššovicová

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Češi si nemyjí ruce! Vědí, jaká rizika jim hrozí?
Články: Češi si nemyjí ruce! Vědí, jaká rizika jim hrozí?
Sušíte si ruce pod sušákem...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Články: Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Když se zraníme tak, že nám...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Alzheimerova choroba je...
Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy
Články: Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy
Poranění zkřížených a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: