Hodnoty tsh v těhotenství

V 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně letrox 50,nebyl navýšen,ted v duhém trimestu-20 týden jsem šla na kontrolní odběr a tsh se snížil na 0,86,ref.meze laboratoře jsou 0,3-3,5.Chci se zeptat nemohlo to uškodit nějak miminku,když se takhle zmněni výsledek tsh.Myslíte si,že mi bude dávka letroxu zvýšená,paní doktorka má ted dovolenou,takže jsem docela ve stresu aby nebylo něco špatně,děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Nemusíte se ničeho obávat, hladina TSH je v rozmezí normy. Na hormon TSH má v těhotenství vliv hormon hCG (lidský choriový gonadotropin produkovaný placentou), který může hladinu TSH snížit. Je to přechodný stav, který v žádném případě nemůže plodu uškodit. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x