Holenní kost

Dobrý den,něco jsem si přečetla na těchto stránkách o bolestech holenní kosti,ale je možné,že bolest holenní kosti může být příčina ve špatné obuvi?Nosila jsem kozačky s menším podpatkem a vše bylo ok - běhala jsem jak laňka,ale teď jsem vytáhla tenisky,kde chodím skoro po zemi (mám pocit,že podrážka je příliš tenká)a mám takové bolesti na obou nohách v oblasti holenní kosti,že když vstanu ze židle nemůžu udělat pomalu skoro žádný krok jak moc to bolí.Ptám se jen proto,zda když si koupím nové boty mám naději,že budu opět běhat jako laňka.Koupit si nové boty je jistě příjemnější leč dražší varianta.A taky je mi divné,že by boty na menším podpatku byly pro nohy snesitelnější než boty-tenisky s tenkou podrážkou.Děkuji za odpověď na poněkud hloupější dotaz. Večeřová K.-Brno

Odpověď odborníka:

Opravdu se může jednat o tendinosu, bolest v průběhu šlachy svalu po změně polohy nohy a změně obuvi, zvláště tam, kde není pevná podrážka a podpatek. Končetina a noha by měla být ortopedem vyšetřena. Může být plochá noha, může být tlak na nervové struktury v plosce nohy, změny v oblasti drobných kloubů nohy. V tom případě i rtg je na místě. Následuje pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: