Honící se stíny v pravém oku

Pane doktore,moc děkuji za váš názor ohledně mého dotazu který jsem psala myslím v pondělí a vy jste mě hned ten den odpověděl,velice si toho vážím!Ještě by mě ale zajímalo,zda už to takto zůstane,nebo se to dá nějakým způsobem léčit?Nemůžu říci,že bych si na to zvykla,ale snažím se.Děkuji za odpověd a přeji hezký den.Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většinou se stav s přibývajícím věkem pomalinku zhoršuje. Jedinými možnými řešení jsou invazivní zákroky. Při větších zákalcích v malém množství lze využít laserový zákrok, kterým se zákalky rozruší na malinké kousky, které již ve vidění nevadí. Úspěšnost je kolem 60 %. Zcela se zbavit zákalků je možné operačním zákrokem vitrektomie, kdy se odstraní celý sklivec i se zákalky. Je to ale radikální metoda, a když zákalky výraznou měrou nenarušují psychickou pohodu, tak se neprovádí.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x