Hořčík

Dobrý den,asi před 14 dny jsem Vám psala zde,ale s problémem se zádami a páteří.Byla jsem i odeslána na psychiatrii a paní doktorka mi napsala antidepresiva Cipralex,které mám vyzvednuté,ale ještě jsem nezačala užívat.Mám pořád motání hlavy,už 3x mi dělali vertigo krční páteře,mám druhé rehabilitace a pořád se mi motá hlava,cítím takové blouznění,někdy si připadám,že ani nevnímám a chce se mi brečet a je mi strašně divně.Už minulý rok jsem měla problémy s nedostatkem hořčíku,který mi způsobil svalovou ztuhlost.Piji sáčky Magnosolv,které jsem pila minulý rok a pak vysadila.Na internetu jsem se dočetla,že můžu mít i poruchu nervového systému a nevím,jak to léčit.Moje paní doktorka absolutně nemá zájem nějak léčit,už mě chce po rehabilitacích poslat hned do práce i když se necítím v pořádku.Mívala jsem i bušení srdce,které ještěobčas mívám a svírání kolem hrudi.Mám doma vitamíny Magnosolv,který nyní denně piji,dále hořčík+B6,kombinaci vápník,hořčík,zinek,vitamín c+zinek a ženš en.Pak ještě Koloidní minerály.A od včerejška si vymačkám citron a zředím s vodou a vypiji.Chtěla jsem se zeptat,zda to vypadá na problém s tím hořčíkem,nejím to dohromady,protože vím,že to není dobré.Chtěla bych poprosit o radu,jestli je to ten hořčík,tak jak jej dostanu co nejdřív do sebe,protože ty stavy jsou strašné a nechci zbytečně jíst ty antidepresiva.V září jsem byla ve stresu a docela dost jsem pila pivo,teď už ne.Ale bojím se,jestli i ten alkohol mi nevyvolal ztrátu hořčíku.Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nelze všechny neduhy svalit na sníženou hladinu hořčíku, zdá se, že onoiho hořčíku přijímate příliš mnoho. Na místě by bylo provest krevní mineralogram, hlaniku minerálů v krvi a tedy i hořčíku vyšetřit. Nezmiňujete, zda bylo provedeno neurologické vyšetření, pokud ne, to bude nutno provést na prvním místě, k tomu i vyšetření krční pateře, rtg krční pateře a případně pokud stav se opakuje i vyšetření lbi a krční pateře magnetickou rezonancí. Podle těchto výsledků potom další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x