Horečka, bolesti svalů, bolesti kloubů, bolesti hlavy

Dobrý den, jsme v koncích. Od roku 1998 trpím recidivující Rhabdomyolysou s renálním selháváním ledvin. Byla jsem i dialyzována a trvale beru léky na srdce, kdy poslední Rhabdomyolysa proběhla 18.11 - 30.11 loňského roku. Došlo k nějakému infektu, přeléčena antibiotiky, vše se ustálilo, porod císařským řezem dne 3.12. tedy pár dnů po přeléčení proběhl v klidu, žádná infekce se neobjevila. Byl proveden na rychlo, monitor dítěte vykazoval patologickou funkci, dítě ovšem žije a je velmi vitální plně kojeno. Já se s touto nemocí potýkám dlouhých 18 let a snažím se ji zvládat a mám ji dokonale nastudovanou. Ale...... je tomu týden, co mě v noci probudila zimnice, silné bolesti kloubů na rukou , silné bolesti všech svalů, bolesti v zádech a v nastupujícím dnu jsme měla horečku. Vyhledala jsem lékaře, kterému jsem o Rhabdomyolyse řekla, odebral mi krev a jediné co mi řekl bylo, že mám asi nějaký zánět. Pokud by to byla chřipka, už by se měla objevit nějaká rýma, či pálení hrdla nebo něco podobného. Jenže NIC.... nebolí ani nepálí mě hrdlo, nemám rýmu. Včera se mi na pár hodin ulevilo, ale dnes v noci opět zimnice a horečka. Renální selhání ani rhabdomyolysu test neprokázal. Znám svoje tělo dokonale, nic mě nepřekvapí, ale s tímhle si nevím rady. Nyní jsem v léčbě Novaminsuflon 500 mg (paralen neměl účinek) a samozřejmě jsme na slepo nasadili po devíti měsících antibiotika Cefurax 500 mg. Kojím, nic jiného nechceme riskovat. Samozřejmě vím, že pokud je to virus (nevím jaký) antibiotika jsou k ničemu. Ale jak říkám, hned druhý den jsem se začala cítit lépe, dnes čtvrtý den léčby, je to zpátky. Jak postupovat dál? Nidy jsem neměla typickou chřipku. Vždy to bylo takové to nachlazení, rýma jak provazy, chcíplá, otok ksichtu, kdy zabralo platíčko paralenu, dobrý spánek , horký čaj a inhalace mořské vody. A hlavně, nejsem horečnatý typ, ale tohle je extrém. Horečky jsou mezi 38 - 40 stupni. Co to může být? Nemám žádné poškození kůže, oči izo, neusea nula, hybnost až na bolesti volná, ztuhlá šíje do obou stran, jazyk bez povlaku. Nejvíc mě bolí klouby na rukou (prsty) a nohy od kolen dolů, křeče nejsou, výška 173, váha 60 kilo, věk 42, kojící, vlasy bez šedin, 12.3. 15 hysterektomie bez dalších komplikací. Prosím poraďte jak dál postupovat, zda znovu odebrat krev, moč negativní. Jsem s pozdravem Theresa

Odpověď odborníka:

Při horečnatém onemocnění je nutné vyšetřit základní parametry poukazující na zánět - CRP, krevní obraz (bílé krvinky a jejich rozpočet), vhodné je doplnit sono břicha, pokud vás bolí v zádech k vyloučení zánětu ledvin. Antibiotika naslepo nejsou zcela vhodným řešením, vhodné je při horečkách také odebrat hemokulturu (krev) a vyčkat výsledku kultivace. Prosím domluvte se se svým praktickým lékařem nebo navštivte nejbližší infekční či interní oddělení.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: