Horečky a průjmy

Dobrý den, mám 6ti měsíčního syna a už dva dny má problém s horečkou (38°C-39°C). Do toho problémy s průjmy. Stolice je nazelenalá, řídká. Byli jsme na týdenní dovolené a tam to v den odjezdu začalo. Chci se zeptat co to může být a co může znamenat barva a struktura stolice. Ňemůže se jednat např. o salmonelózu???Syn je na umělé mléčné výživě zn. Nutrilon 2 a občasné jiné příkrmy jako jsou Pribináčky a dětské čaje. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě se o salmonelózu nebo jinou střevní infekci jednat může, je to i pravděpodobné. Důležité je u chlapce udržet dostatečný stav hydratace, tzn. nabízet ve vyšší míře tekutiny, ideálně doplnit příjem tekutin Kulíškem - koupíte volně v lékárně. Při velkých vodnatých průjmech je vhodná i Smecta, která stolici zahustí, dávejte také probiotika. Pokud budou horečky a průjmy trvat, navštivte praktického pediatra - ideálně po předchozí telefonické domluvě, doplní výtěr z konečníku.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: