Horečky po intimním styku

Dobrý den,můj dotaz bude obsáhlejší,ale je to nutností k pochopení mého problému.Jsem žena 46let,v r.2010 jsem byla operována pro nádor pochvy s následnou onkologickou léčbou-vnitřní ozařování pochvy,následný rok znova operace lymfatických uzlin v tříslech,poté chemoradioterapie,od té doby onkologicky v pořádku,pravidelné gynekologické prohlídky také neukazují na žádný problém.Problém spočívá v tom,že když se pomilujeme s partnerem,tak do 24hod u mne propuknou vysoké horečky 39st.,dojde k zarudnutí stehna nebo minim.k červeným flekům na něm,problémy zhruba vymizí za 3dny po užívání ibalginu.Prodělala jsem řadu vyšetřeních i odběrů krve,ale nic se neprokázalo,jen magnetická rezonance ukázala na malé množství volné tekutiny v oblasti pravé kyčle-v třísle,ortoped mi ale sdělil,že on mně s tímto problémem nepomůže a neví,co by to mohlo způsobovat,to samé mi sdělil i můj gynekolog,že se s tímhle problémem ještě nesetkal,já si myslím,že problém by mohl být nějak spjatý s lymfatickým systémem,nebo jestli by mohlo jít stále ještě o nějaké poonkologické příznaky-myslím po ozařování,jsme s partnerem už z téhle situace zoufalí,a nevíme na koho se obrátit.Věděla byste mi nějak poradit?Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer Marcelo, neumím jednoznačně odpovědět, co je příčinou Vašich obtíží. Sama píšete, že jste prošla řadoou vyšetření, která nic nezjistila. Pokud po pohlavním styku nastává tak bouřlivá reakce, která se zklidní po protizánětlivé léčbě, mohlo by se jednat o lokální reakci na mechanické dráždění při styku, a to v terénu, který je onkologickou léčbou špatně vyživován a krevně zásoben. To vše vede ke zhoršení lubrikace a vyššímu mechanickému tření. Nelze samozřejmě vyloučit ani alergickou reakci na lubrikant, kondom, sperma?? Zkuste po nějakoou dobu užívat Zyrtec 1 tbl vždy na noc, používejte hypoalergenní lubrikant, nejlépe na silikonové bázi a zkuste po nějakou dobu event. používat i kondom. Nemyslím si, že by tato reakce byla v souvislosti s Vaším onkologickým onemocněním.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: