Horkost čela při námaze, po inf. onemocnění

Před dvěma a půl měsící jsem prodělal onemocnění, které se projevovalo rýmou, kašlem a zvýšenou teplotou. Potíže samy neustupovaly, tak jsem dostal antibiotika /duomox/, po asi týdnu příznaky vymizely, avšak od té doby když sleduji televizi, pracuji na PC či když si čtu, tak velice rychle dojde k pocitu horkosti v oblasti čela a nad očima. čelo je na dotek teplé až horké, ale zvýšená teplota naměřena není. je to nepříjemný pocit, vysilující. po ukončení činnosti potíže tak do hodiny vymizí, někdy to trvá i déle, podle toho jak dlouho jsem tv/pc/čtení provozoval. čelo je horké také ráno po probuzení. celkově pociťuji lehkou únavu. po měsíci bez zlepšení jsme byl na ORL (praktickým lékařem poslán pro vyloučení sinusitidy), následně neurologii a od tam mě poslali i na oční. Bez výsledku. Před cca třemi týdny zmíněné činosti začly vyvolávat dráždění očí, pocit lehkého pálení, jakoby přecitlivělosti, nutkání mhouřit oči. Celodenně je na bělmu oka vidět nadměrné množství červených žilek, při námaze dochází také k lehkému zarudnutí celého oka. Samotný pocit v čele se težko popisuje, nejedná se o bolest, možná velmi lehký pocit tlaku. A opravdu už nevím, co si počít, prosím, pomožte. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Je možné,že Vaše obtížné vyrovnávání se s infekcí bylo již vlastně fází Vašeho současného stavu.Podle všeho se podařilo vyloučit závažnější příčinu ze strany většiny "podezřelých" orgánů a orgánových systémů,přesto jako by organismus vykazoval poruchu fungování.Je možné,že jste dlouhodobě v jakémsi stresovém nastavení,skutečnost nemoci s nejasným ohraničením úzdravy stav dále zhoršuje.Bylo by moudré podstoupit případně imunologické vyšetření,pokusit se věnovat rehabilitaci krční a hrudní páteře/bývají přetíženy u většiny z nás,kteří pracujeme mimo jiné s počítačem../Pomáhá i několikaměsíční léčba antidepresívy s protiúzkostným účinkem,která slouží jako ochrana imunitního systému.Věřte,že Váš stav je přechodný,i když někdy nelze přesně stanovit,za jak dlouhý čas se vrátíte do své "normy"..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: