Horm. antikoncepce a kinedryl

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně vzájemného působení HAK (Jeanine) a Kinedrylu. V příbalovém letáku Kinedrylu je napsáno, že snižuje účinnost HAK. Když jsem se ptala své lékařky zda si můžu občas vzít Kinedryl říkala, že to nemá vliv na účinnost antikoncepce. Jeanine beru čtvrtý měsíc, teď se chystám na dovolenou. Čeká mě asi 8-10 hodinová jízda autobusem a bez Kinedrylu to asi nepůjde. Chci se zeptat, když si vezmu před cestou půlku prášku Kinedrylu, sníží mi to HAK? Musím po celý zbytek cyklu používat ještě jinou metodu antikoncepce? Nebo si mám vzít Kinedryl až několik hodin po užití prášku antikoncepce? Nebo existuje i jiný lék pro nevolnosti než kinedryl, který by nesnižoval účinnost antikoncepce? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Kinedryl skutečně snižuje účinek antikoncepce,bylo by nejlepší v cyklu ve kterém budete užívat kinedryl ještě připojit ochranu kondomem příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sodík: kdy už škodí zdraví
Články: Sodík: kdy už škodí zdraví
Sodík je minerál nezbytný...
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Sedm zaručených tipů, jak dítě dostat od počítače
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rizikové faktory pro vznik rakoviny
Články: Rizikové faktory pro vznik rakoviny
Mnoho lidí se snaží pro své...
Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Články: Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Trvalé poškození tkáně...
Střevní záněty: každá léčba má své opodstatnění
Články: Střevní záněty: každá léčba má své opodstatnění
Cílená léčba zaznamenává...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: