Hormonální antikoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně hormonální antikoncepce. Měla jsem od cca15 let nepravidelnou menstruaci, špinění téměř celý měsíc. Můj gynekolog to řešil antikoncepcí. Ve 27 jsem chtěla otěhotnět, bohužel se menstruace neobjevovala vůbec. Pomocí různých medikamentů se menstruace znovu "objevila". Podařilo se pomocí hormonů i dvojí těhotenství. Bohužel po těhotenství byla menstruace cca jednou za půl roku a velmi intenzivní. Teď opět beru antikoncepci asi dva roky. Chtěla bych se zeptat, zda je možné dosáhnout pravidelné menstruace jiným způsobem než polykáním pilulek? Děkuji

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že ano. Ale znamená to podrobné hormonální vyšetření (nejenom pohlavní hormony, ale i hormony štítnice, prsní žlázy aj.), dále zhodnocení anatomie a funkce vaječníků atd. V každém případě by měla být i vyšetřena dle mého názoru děloha, zjištěn nález v ní, odběrem sliznice (provádíme ambulantně) vyloučena jiná příčina velmi silné menstruace, než to, že menstruujete takto nepravidelně. Pokud máte zájem o podrobnější vyšetřen a konzultaci, je nutné provést osobně, lze včetně odběru sliznice z dělohy (hysteroskopie). Pak se objednejte na osobní konzultaci a vyšetření na tel. 596828656 - MUDr. Petr Kovář, Gynprenatal s.r.o., Havířov. Následně bychom domlouvali zbývající odběry a vyšetření.

MUDr. Petr Kovář
MUDr. Petr Kovář

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Centra ambulantní hysteroskopie GYNPRENATAL A GYNENATAL - gynekologické ambulance: Havířov - Hlučín- Háj ve Slezsku - Baška - Hať

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: