Hormonální antikoncepce

Dobrý den, v únoru jsem byla na pravidelné prohlídce a při té příležitosti mi byla odebrána krev kvůli jaterním testům. Testy byly zvýšené. V březnu jsem prodělala žlučníkovou koliku, kde mi bylo doporučeno sono vyšetření a to ukázalo žlučníkový kámen a v pravém laloku hyperechogenní nepravidelné ložisko velikosti 44 x 35 mm s anechogenním lemem.Po té mi doporučeno CT vyšetření, které nepotvrdilo a ani nevyvrátilo tento nález a bylo doporučeno další vyšetření na magnetické rezonanci. Magnetická rezonance potvrdila objemné ložisko v pravém laloku jater benigního charakteru, kde jde nejspíše o FNH, dif. dg. adenom. Dle praktické lékařky jsem zdráva, ale lékařka na gastroenterologii mi doporučila vysazení antikoncepce Mirelle. Nyní jsem šla na gynekologii, kde jsem tuto skutečnost řekla a lékař mi sdělil, že žádný recept nedostanu a mám přijít, až budu po operaci žlučníku. Antikoncepci jsem brala jak z důvodu nechtěného otěhotnění, ale i též, že menstruace se dostavovala pravidelně. Když jsem antikoncepci neužívala, tak jsem jí měla skoro každé 3 neděle a nyní se obávám, abych neměla menstruaci, když bych měla jít na operaci a kvůli tomu by mi ji mohli i odložit, což bych nechtěla, protože na ní čekám 3 měsíce. Myslíte, že postup gynekologa byl správný?

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že tu antikoncepci byste skutečně až do doby operace brát neměla.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: