Hormonální antikoncepce

DObrý den pane doktore, v úterý jsem si zapoměla vzít HA Mercilon. Ve středu sem si po 23 hodinách vzala prášek úterní a hned prášek středeční. Středeční prášek byl v platíčku poslední. Neudělala jsem tradiční pauzu a ve čtvrtek jsem si vzala další prášek z dalšího platíčka. Chtěla bych se zeptat, zda-li jsem chráněná před otěhotněním a můžu se na HA spolehnout.

Odpověď odborníka:

Pro uplnou jistotu by jste měla použít kondom ještě 10 dní, protože prodleva byla delší než 12 hodin. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Dentální hygiena není módní záležitost, ale nutnost
Články: Dentální hygiena není módní záležitost, ale nutnost
Preventivní prohlídky jsou...
Nenechte si prací z domova
Články: Nenechte si prací z domova "krást" drahocenný spánek
Stále více lidí si nosí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest hlavy může způsobit i rýma!
Články: Bolest hlavy může způsobit i rýma!
70–80 % populace trpí...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: