Hormonální antikoncepce

Dobrý den, již rok užívám hormonální antikoncepci. Můj gynekolog mě informoval o riziku srdečních nemocí s užíváním prášků. (je mi 18 a nekouřím...) A zmínil se mi i o laboratorních testech za poměrně větší finanční poplatek, což by asi nebyl takový problém. Ale chtěla bych se zeptat jak dlouho užívání antikoncepce toto riziko zvyšuje. Nejméně ještě tak 5 let neplánuji potomky, takže bych chtěla v užívání pokračovat, ale mám i velký strach o své zdraví. Partner není zrovna moc fanouškem kondomu a ani já ne, navíc mi antikoncepce pomohla v ustálení menstruace. Jsou nějaké šetrnější za to jisté druhy antikoncepce? Děkuji za odpověď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud máte obavy z užívání hormonální antikoncepce a kondom nevyhovuje bylo by pro vás vhodným řešením tělísko v ideálním případě Mirena. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: