Hormonální antikoncepce a antibiotika

Moje přítelkyně bere antibiotika Ospen 1500 a v současné době pravidelně bere antikoncepční náplast Lisvy. Snižují tyto antibiotika účinnost této antikoncepce? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Obecně antibiotika snižují účinnost antikoncepce. Rozhodně bych zvolila ještě po dobu terapie bariérovou antikoncepci. Hezký večer, dr. Šimjáková

MUDr. Renata Šimjáková
MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: