Hormonalni antikoncepce a antibiotika

Dobry den. Chtela bych se zeptat jestli ma uzivani antibiotik Abakral (400 mg tablety) vliv na ucinek hormonalni antikoncepce (Lindynette). Děkuji

Odpověď odborníka:

Antibiotika by obecně neměla mít takový vliv na antikoncepci jak se jim přisuzuje, účinek by tedy neměl bát snížen, pokud chcete mít zcela jistotu používejte v cyklu kdy antibiotika užíváte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: