Hormonální antikoncepce a nádor vaječníků

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala operaci cysty na levém vaječníku, při níž došlo k jeho odstranění. Dle histologie se jedná o Borderline tumor v I. stádiu. Dnes při kontrole u má gynekoložky mi bylo doporučeno přestat užívat hormonální antokoncepci a vyměnit ji za nehormonální. Chtěla bych teda znát názor i onkologa popř. jiného gynekologa, nehormonální antikoncepce mi nepřipadá tolik spolehlivá. Velmi děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

U těchto nádorů je dobré hormonální antikoncepci neužívat, nehormonální je dobře účinná také, navíc Vaše plodnost je snížená odstraněním vaječníku.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x