Hormonální antikoncepce a vedlejší účinky

Dobrý den, Menstruaci jsem měla už od počátku nepravidelnou (menstruuji od 16 let, v červenci mi bude 19) a asi poslední půlrok se to zhoršilo, měla jsem už jen špinění a pak i to úplně vymizelo a přestala jsem menstruovat úplně. K tomu mě bývalo špatně od žaludku, měla jsem jakoby příznaky PMS ale menstruace nikde. V pátek 18.5. jsem byla na gynekologii a lékařka mi předepsala HA (Vreya) ale od té doby pozoruji svědění kůže po celém těle i v obličeji ale pokožku mám jinak normální, žádnou vyrážku. A dále mě bolí žaludek. Je ale pravda, že podobné svědění a nevolnosti jsem měla právě už před tím (to začlo s tím vymizením cyklu), než jsem HA začala brát. Teď se to ale jakoby stupňilo. Je to opravdu vedlejší účinek HA a nebo to vymizí? Musím kvůly tomu vyměnil HA za jinou? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste stejný příznak měla před nasazením antikoncepce, zřejmě se nebude jednat o vedlejší účinek užívané antikoncepce. Užívejte antikoncepci nadále, uvidíte, jak se situace a stav bude vyvíjet.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: