Hormonální hladina po ivf

Dobrý den, mám k Vám následující dotazy. Je mi 36 let, vždy jsem byla silnější postavy při 155 cm jsem mívala kolem 60kg, za posledních cca 10 let jsem nabrala na 70 -75kg, začalo mi více růst ochlupení a ztmavlo a to v hojném množství na zádech i v obličeji. Před 1.IVF jsem měla údajně hormonální profil v pořádku, dokonce laparkou byla vyloučena polycystická ovaria. Můj první dotaz zní zda se jedná s ochlupením o průvodní jev zvýšení váhy. Po hormonální stimulaci na IVF v dubnu jsem nabrala další kila na hodnotu kolem 81 kg. Cvičím 2-4x týdně - dva měsíce, se stravou je to o něco horší, nedaří se mi udržet režim pěti jídel denně, ale tak jako tak se mi nedaří zhubnout ani krapítko. Břicho mám stále nafouknuté jako bych byla těhotná. A z uvedeného vyplývá můj druhý dotaz jak a čím bych mohla tělu pomoci urychlit detoxikaci po kvantách hormonů, doporučila byste nějakou lymfodrenáž nebo nějaké přípravky? Děkuji a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenuše, nadváha, zvýšené ochlupení a jak jsem pochopila, tak zřejmě také sterilita, jsou příznaky syndromu polycystických ovarií i přesto, že laparoskopicky nebyla potvrzena (cysty nejsou již dnes pro diagnozu nezbytné kriterium). Může se ale jednat i o jiné endokrinní onemocnění s rozvojem nadváhy a zvýšeného ochlupení (např. onemocnění nadledvin). S detoxikací by vám asi lépe poradil někdo, kdo se tím zabývá, lymfodrenáží asi nic nezkazíte. Hezký večer MR.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: