Hormonální hladiny vs ultrazvuk štítné žlázy

Dobrý den. Chtěla jsem zeptat. Byla jsem na preventivní prohlídce a lékařka mi říkala, že se jí nelíbí můj krk. Myslí si, že je to od štítné žlázy. Když mi brala krev, hodnoty byly dobré, ale poslala mě ještě na ultrazvuk. Může se stát, že krev může vyjít v pořádku a na sonu se pozná, že je něco se štítnou žlázou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, není to nijak vzácné, že i strukturálně změněná (nemocná) štítná žláza může dobře fungovat. Byť je to obvykle otázka času, kdy se pokazí i ta funkce. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: