Hormonální kontracepce a antibiotika

Dobrý den. Byla jsem u lékaře a dostala jsem antibiotika V-Penicilin250(Po 6ti hodinach,streptokokova vaginalni infekce ci co). Zároveň beru antikoncepci Mercilon. Měla jsem poslední nedobranou tabletku antikoncepce v balení a odpoledne ve 3 jsem požila první antibiotikum.Bohužel jsem si tuto skutečnost neuvědomila a 2hodiny na to jsem měla nechráněný pohlavní styk. Jaká je možnost nechtěného otěhotnění a kdy je možné tuto skutečnost zjistit?dobrala jsem poslední tabletku,a vynechávám týden.Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Janikaa! Ačkoli antibiotika obecně snižují účinnost hormonální kontracepce, nemyslím, že by v tomto případě hrozilo těhotenství... Po několik dnech až týdnu ukáže těhotenství volně prodejný test, o něco citlivější je detekce HCG z krve.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: