Hormonální kyretáž

Dobrý den. Je mi 26 let, mám doma 2 letého synka. Již rok a půl neberu žádnou antikoncepci (poslední byla depo provera píchnutá 2x) Zhruba po půl roce od píchnutí poslední depo se mi menstruace strašně "rozházela". Poslední 2 měsíce je to nejhorší. Mám velice častou a dlouho trvající menstruaci. Např 30 dní, potom 2 dny pauza a opět 30 dní.... Dnes jsem byla u svého gynekologa, který mi napsal norethisteron 3x1tbl v době krvácení, poté 2x1tbl a dobrat celé balení. Následně mi napsal antikoncepci na 3 měsíce. Říkala jsem mu, že bychom se s manželem rádi pokusili o miminko. Dělal mi vnitřní UTZ a zjistil ovárium na levé i pravé straně 20mm. Co mě nejvíce vystrašilo je to, že pokud prý budu při braní norethisteronu i nadále krvácet, budu muset podstoupit kyretáž. 1) co by se stalo, kdyby se nám tento měsíc povedlo otěhotnět, když budu brát tyto prášky? Nebo se to úplně vylučuje a máme se chránit? 2) Musím po dobrání norethisteronu opravdu začít brát i antikoncepci, když plánujeme miminko? 3) Pokud budu užívat norethisteron i onu antikoncepci, budu moci po vysazení otěhotnět? Prý je to vše veliký zásah do organismu :-( A miminko by jsme opravdu moc chtěli. Moc děkuji za vaše rady a názory!!!

Odpověď odborníka:

Při užívání Norethisteronu a krvácení je pravděpodobnost otěhotnění minimální Pokud by krvácení neustalo kyretáž by byla nejlepší řešení-Antikoncepci vám váš gynekolog pravděpodobně předepisuje k úpravě cyklu poté není důvod,proč by jste neotěhotněla příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: