Hormonální léčba

Je mi 21 let, a nedávno jsem se nechal vyšetřit na hormony, byla mi zjištěna nižší hladina testosteronu=12,7 (asi nmol/l) a následně mi byl nasazen lék undestor: jedna tobolka ráno jedna večer. Vousy mi trochu rostou ale spíše takové měkčí a není jich moc jestli mi rozumíte a na hrudi mám jen pár chlupů, měl jsem opožděnou pubertu, také ruce jsem měl vždycky hladké-bez chlupů až za poslední půl rok mi trochu narostli na nich chlupy ale nic moc. Bricho i tam dole jsem chlupatý dost vč. nohou. Jeste chci dodat, ze asi v rijnu 2013 mi byl zjisten zvyseny prolaktin a nasazena lecba na jeho snizeni lekem medocriptine. Mám i lehkou gynekomastii, ale bez patol. Můj dotaz je na mé pohlavní ústrojí, bylo mi i řečeno že mám hodně pozdní pubertu což jsem si všiml sám, stále ale čekám, než se mi vyvine můj penis, myslíte že je to ještě v mém případě možné? Délka penisu mě ani tak netrápí, dosahuje v erekci asi 13cm, ale obvod je opravdu malý, asi 10cm a kolem žaludu pouze 9cm. Otec ho má na délku přibližně stejný, ale jinak ho má normálně dospělý. Tím chci říct, že má normální řekl bych průměrný obvod na pohled, prostě mohutný. Dále také varlata mám velmi malá, otec má normální velikosti. Vidím to i ve spodním prádle, kdy on vypadá normálně jako dospělý můž, ale u mě to vypadá jako u 10 letého kluka, prosím o radu, zda je ještě možný vývoj, už nevím co mám dělat. Nespal jsem kvůli tomu ještě se žádnou dívkou i když jsem mohl už několikrát a dost mě to trápí, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Současná hormonální léčba spočívá v tom, aby Vám tělo správně celkově fungovalo. Aby jste měl dobrou psychiku, fyzickou výkonost a byl schopen fungovat jako muž. obávám se, že penis a varlata již zůstanou stejná

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: