Hormonální nerovnováha

Dobrý den, v červnu 2012 jsem vysadila HA (Diane 35) po 4,5 letech užívání. HA mi byla předepsána kvůi ztrátě menstruace (důvod: mentální anorexie). MA (podváhu) jsem měla cca 4 roky. Přes rok se moje váha pohybuje na hranici podváhy/normální váhy (29 let, 178 cm, 58-59kg). Normální cyklus nemám. Docházím (nepravidelně) na injekce agolutinu. Dle návrhu lékařky jsem zkusila utrogestan, který u mě nezabral (bez menstruace, psychická podrážděnost, nateklé pravé koleno). Vrátili jsme se k agolutinu (po něm se menstruace dostaví 6-8 den). Prosincové testy ukázaly nesprávnou funkci štítné žlázy (mírně zvětšená, předepsán euthyrox 25mg 1xdenně, užívám 2. den). Stále mám ale problém s nateklým kolenem (nevím o žádném úrazu nebo možnosti infekce). Před dvěma dny mi z něj byla vytažena tekutina, ale opět se vytvořila. Jinde otoky nemám. Má to souvislost s hormonálním rozhozením? (před 3 dny mi byl opět aplikován agolutin). Nebo je taková příčina nepravděpodobná? Pokud je to hormonální povahy, co mohu udělat pro to, aby se otok nevracel nebo alespoň se natékání zmírnilo? + prosím ještě dotaz: když se u mne menstruace dostavuje po injekcích agolutinu (vždy 2ml, 30mg/1ml) znamená to, že ovuluji a jsem jen bez menstruace, nebo injekce působí i v případě, že přirozenou ovulaci nemám? (když u mě nezabral utrogestan). Velmi děkuji za pomoc a odpověď. Klidný den. Petra

Odpověď odborníka:

Injekce působí, i když nedošlo k ovulaci,ale problémy s kolenem s hormonální nerovnováhou zcela jistě nijak nesouvisí Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: