Hormonální problém?

Dobrý den paní doktorko.Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně mých dlouhodobějších problémů.Je mi 34let mám 2 děti 13 a 5let.Od posledního porodu mě trápí naprostá nechut na sex-ne problémy se sexem pouze ztráta chuti.Užívám antikoncepci Katya,kterou jsem zkusila i vysadit,ale bez efektu.Dále se mi začalo dělat akné,ne jen obyčejné pupínky ale velké boláky hlavně na bradě a kolem rtů,které dost bolí.Není jich moc(1-2) ale jsou stále-když jeden zmizí objeví se další.Také mám hodně ošklivou plet-jakoby špinavou,začervenalou a flekatou,hodně rozšířené pory(tmavé) po celém obličeji,dost rychle se mastí a leskne,přitom ji mám spíše suchou.Vlasy se mi také mastí více než dříve.Prostě pohled do zrcadla je noční můra. Tekutin piji rozhodně dostatek a snažím se žít zdravě ale ani to nepomáhá.V dospívání jsem podobné problémy neměla-ani akné.Mohla byste mi poradit čím by to mohlo být a co s tím,případně na jakého lékaře se obrátit.Nevím jestli jít k praktickému lékaři,k sexuologovi(to navrhl manžel)atd..Předem Vám moc děkuji za odpověď.Andrea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sex. libido u žen je ovlivňováno mnoha faktory, užívání antikoncepce může být jen jedním z nich, většinou ale ne tím hlavním. Proto ani pouhé vysazení antikoncepce nevede ke zlepšení. Ohledně kožních problémů se musíte poradit s kožním lékařem, volbou by byla změna antikoncepce na preparát, která má větší vliv na zlepšení pleti.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: