Hormonální substituce

Dobrý den, je mi 58 let, před čtyřmi lety jsem přestala používat hormonální antikoncepci. Doporučil by jste mi užívat hormonální substituci? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte-li potíže typu návalů - hlavně v noci, nespavosti, podrážděnosti atd.každý den, pak jistě je vhodné o hormonální substituci uvažovat. Rozhodne se na základě více údajů- riziko trombozy, nádoru prsu, interní choroby a proti tomu očekávaný benefit z užívání.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trápí vás vaginální infekce? Řešením může být hormonální antikoncepce
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Klíště vám může znepříjemnit život, na ochranu přitom stačí 14 dnů
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: