Hormony

Dobrý den. Od 17 let jsem brala antikoncepci a asi po 5 nebo 6 letech jsem HA vysadila. Nebyl v tom nějak vážný důvod, jen abych pořád nejedla prášky. Nějakou dobu jsem PMS měla tak nějak v normě. Asi poslední dva roky menses bylo velmi nepravidelné. Až jsem to nedostala vůbec. Chodila jsem na vyvolávací injekce. Potom jsem začala brát prášky na podporu hormonů (Divina), bez problémů každý měsíc PMS. Přitom výsledky krve i cytologie byly v normě. Po vysazení prášků opět ve starých kolejí, nedostala jsem to. Opět na vyvolávací injekci. Pan doktor řekl, že až bych chtěla otěhotnět, bude v tom problém. Chtěla bych se Vás zeptat, zda by bylo možné nějak ty hormony ,,ozdravit‘‘. V tuto chvíli mi je 26 let, vážím 53kg, měřím 168cm, míry v pase 66cm a v bokách (přes bříško) 77cm. Myslíte, že by to mohlo být i skladbou mého těla? Jím normálně každé tři hodiny, nedržím žádné diety. Jen toho pohybu není tolik, kolik bych chtěla, mám sedavé zaměstnání. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Veroniko, k udržení pravidelnosti cyklu Vám doporučuji pokračovat v užívání antikoncepce. Jde o bezpečnou a spolehlivou formu substituce. Antikoncepci doporučuji vysadit až v okamžiku plánované koncepce. Pokud se po vysazení bude opakovat nepravidelnost cyklu (asi bude), je nejlépe obrátit se na centrum pro léčbu neplodnosti. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: